METSÄÄN UPPOUTUMINEN

METSÄÄN UPPOUTUMISEN MENETELMÄSTÄ

Jarko Taivasmaa on metsään uppoutumisen kehittäjä ja hän on koonnut menetelmään osaamisensa chi kungista (kiinalainen voimistelu), meditaatiosta ja mindfulnessista. Harjoitus auttaa ihmisiä rentoutumaan, lisää läsnäoloa ja ympäristön huomioimista. Metsään uppoutumisen harjoitus on kolmiosainen; ensimmäinen vaihe on kehotietoisuus ja hengitysharjoitukset, toinen vaihe luonnon ja ympäristön huomioiminen eri aistein, ja kolmas vaihe, jota kutsutaan itse metsän uppoutumiseksi sisältää lyhyen rentoutuksen ja unohduksen hetken. 

METSÄN HYÖDYISTÄ

Tutkimukset ovat osoittaneet, että liikkuminen luonnossa, etenkin metsässä, auttaa laskemaan verenpainetta, pulssia sekä elimistön tulehdustilaa, ja vähentää elimistön stressihormonin pitoisuutta. Metsässä oleminen ja liikkuminen on palaamista ihmiselle luontaiseen ympäristöön. Siksi voidaankin ajatella, että metsän hyvinvointivaikutus ei tule pelkästään luonnossa olemisesta, vaan siitä, että metsässä olemiseen yhdistetään myös kävely. 

Metsässä ihminen pysähtyy aistimaan sekä huomioimaan ympäristöä ja oleminen metsässä auttaa päästämään samalla irti mieltä kuormittavista asioista ja ajatuksista. Kaikilla pyshtyminen ja kuormittavista asioista irtipäästäminen ei kuitenkaan onnistu itsestään, ja silloin ohjattu metsään uppoutumisen harjoitus auttaa pääsemään eräänlaiseen metsätilaan joka on tiedostamatonta hyvää oloa.

Metsään uppoutumisen harjoituksen hinnat löydät Hinnastosta. Facebook sivuilta löydät kaikille avoimien järjestettävien Metsään uppoutumisen ohjausten ajankohdat ja info-tiedot.

PALAUTETTA HARJOITUKSISTA

"Menetelmä tuntui ensin hiukan "hassulta", mutta pian sai juonesta kiinni ja tuli tunne "go with the flow". Harjoituksen jälkeen olo oli virkistynyt ja ajatus oli selkeä. Tämä harjoitus tuli oikeaan aikaan. Kireys ja huolet kaikkosivat metsien tuuliin. Kiitos!"

 

"Menetelmä oli mukava, ja oli kivaa olla metsässä. Vaikka oma keskittymiskykyni on todella huono, oli melko helppo keskittyä. Olo harjoituksen jälkeen oli rentoutunut ja levollinen. Osallistuisin uudelleenkin."

 

"Menetelmä oli oikein rentouttava, ympäristö oli rauhallinen, ja tykkäsin kun menetelmässä keskityttiin omaan kehoon ja sen hetkiseen tilaan. Harjoituksen jälkeen olo oli rentoutunut ja virkistynyt, ja olo jatkui pitkälle loppupäivään. Kiireen tuntu hävisi."

 

"Olo harjoituksen jälkeen oli erittäin hyvä, rauhallinen ja rentoutunut. Harjoitus katkaisi päivän osalta työmoodin, ja löytyi rauhallinen olo kesken työpäivän, mikä on ihme. Ehdottomasti osallistuisin uudestaan."

 

"Menetelmä tuntui aluksi hieman hassulta taputteluineen. Harjoituksen jälkeen oloni oli kuin olisin herännyt nokosilta, ja vähän joutui herättelemään itseään ettei kävele päin katajaa ja tupsahda nenälleen. Olin mielestäni tyyni ja levollinen illemmalla kotiin tultuani. Ei ollut kiireen tuntua päässä tai kehossa."