Tulossa: PALAUTUMISOHJAUS

PALAUTUMISOHJAUKSEN HYÖDYT

Ihmisillä on luontainen tarve liikkua ja purkaa fyysisellä tekemisellä kehossa olevia jännitystiloja ja mielen kuormituksia. Mitä kuormittuneempi ihminen on, sitä pidempää palautumista tarvitaan. Hermosto oppii toimimaan jatkuvassa kuormitustilassa ja siitä tulee elimistölle normaali olotila. Mutta hermosto oppii myös rauhoittumaan maltillisella harjoittelulla.

Palautumisessa on kaksi ulottuvuutta; fyysinen palautuminen ja psyykkinen palautuminen. Fyysinen palautuminen tapahtuu hermoston ja hormonaalisella tasolla ja silloin kehon vireystila palautuu rasitusta edeltävälle tasolle. Psyykkinen palautuminen on tapahtuma, jossa ihminen kokee virkistyneensä. Kun ihminen kokee kokonaisvaltaista palautumista, hänen voimavaransa lisääntyvät, väsymyksen kokemus ja tunne väistyy ja ihminen kokee rasituksesta elpymistä sekä myönteistä ja kykenevää oloa.

 

Palautumisohjelmat sisältävät keskittymistä ja rauhoittumista, sekä aktiivista toiminnallista harjoittelua. Palautumisen kannalta toiminnallinen harjoittelu tarkoittaa vapaata, kevyttä ja luovaa liikettä, joka tapahtuu oman kehon ja hengityksen rytmiä kuunnellen. Liikkeissä etsitään tasapainoa sekä rentoutta ja kohdataan lempeästi kehossa olevia jännityksiä niiden poistamiseksi ja rentouden saavuttamiseksi.

PALAUTUMISOHJAUKSISTA SANOTTUA

”Palautumisharjoitus oli ihana. Se todellakin vei mennessään jonnekin
hetkelliseen ihanaan zen-olotilaan. Harjoitus toimi hyvin koulupäivän
päätteeksi. Se rentoutti ja teki hyvää. ”

”Äänesi soveltuu loistavasti tämän kaltaiseen harjoitukseen. Se on sopivan
rauhallinen ja pehmeä.”

”Liikkeet olivat sopivan rauhallisia, ja oli mukavaa, että itse sai päättää
kuinka isosti niitä teki. Kokovartalon aallot olivat ainoa liike mikä tuntui
haastavalta.”

”Hyvä ja onnistunut kokonaisuus.”

”Hei kiitos sinulle palautumisohjauksesta. Musiikki oli sopivaa, rauhallisen
soljuvaa. Äänesi kuului hyvin ja puhuit selkeästi sekä rauhallisella
äänellä, joka sai orientoitumaan lisää hetkeen.”

” Liikeradan ohjaukseen kaipasin vähän lisäohjeistusta. Välillä vilkaisin että varmasti liike tulee tehtyä oikein. Lopussa olin aivan rentoutunut, mieli sekä keho olivat kevyet ja olo kuin tehnyt urheilusuorituksen tai hieronnan jälkeen. Kuitenkin niin että tunsin itseni energiseksi.”